
Spetskål (Brassica oleracea ssp. capitata v. elliptica) är en sorts vitkål. Till skillnad från vitkålen har spetskålen spetsigare huvuden som är lösare knutna.
Näringsinnehåll.
Spetskålen har precis som den vanliga vitkålen ett högt näringsvärde och innehåller rikligt med vitaminer och mineralämnen. 100 g spetskål innehåller 32 kcal, 50 mg C-vitamin, 0,5 mg järn samt en mindre mängd kalcium och fosfor.
Förvaring.
Spetskål håller sig i regel några veckor i kylskåp.
Användningssätt.
Spetskålen används som vitkålen, till kålsoppa, kåldolmar, kålpudding, surkål och grytor samt som råriven i sallader. Spetskålen överträffar den vanliga vitkålen i smakhänseende. Mycket mild.
Förpackningstyp:
Lösvikt i SRS returbackar som industriråvara. Snitt vikt: 7 kg/kolli.
Levereras också filmad som styckvara eller viktvara både i kartong och returbackar.